Ungdomogvold-bloggen

Nettstedet ungdomogvold.no var oppe fra 2013-2016. Dens innhold ble lagt inn her ved avvikling av bloggen 🙂

Godt nyttår!

Nå er det en stund siden sist oppdatering! Forestillingen passerte 100 visninger ila 2015 og nå er vi klare for flere!  I uke 3 hiver vi oss rundt og ut på tur til Telemark igjen. Det er siste uken vår der i år. Så følger 5 uker i Møre & Romsdal – spredt utover februar-april.

Nå på nyåret venter vi på svar på om noen kommuner ønsker besøk fra oss i skoleåret 2016/2017, og det håper vi jo!

Vi har også kommet videre på «Jeg er bare Ida» sin såkalte «uavhengige oppfølger». Den har arbeidstittel «Å falle av verden» og handler om ungdomsdepresjon.

Nå er det forøvrig straks to år siden premieredatoen på Ida. Dvs at denne nettsiden snart vil legges ned og informajsonen føres over til kompaniets nettside www.lerkefalk.no. Der vil du kunne lese om Ida og nye produksjoner 🙂

Godt nyttår! Måtte alle få realisert sine drømmer i år, i hvertfall komme på god vei med det. Gode ting tar ofte tid  😉

Jeg er bare Ida på Unge stemmer !

På torsdag 17. september skal vi i Kompani Lerkefalk vise Jeg er bare IdaUnge Stemmer i Tønsberg!!

Ungdommene som ser på denne dagen skal dokumentere forestillingen gjennom tekst og bilde. Det blir noe nytt for oss og veldig spennende!

Gro fra Voksne for barn ( vfb.no ) skal holde workshopsamtale med tilskuerne etterpå.

Vi gleder oss!

Ungestemmer.no drives forresten avNorsk scenekunstbruk, som også er den nasjonale aktøren i formidling av scenekunst i Den kulturelle skolesekken.

Vi har hatt det sabla fint <3

Vi takker for en herlig tur i Møre & Romsdal og ser frem til vi skal tilbake i oktober! Da skal vi være åtte dager i Ålesund/Spjelkavik og to dager på Sykkylven! Vi skal få til å dele noen bilder fra utfluktene etter arbeidstid – eller sjekk instagramkontoen vår @lerkefalk , for der er de også 🙂

 

Møre og Romsdal, her kommer vi!

Nå er alt klappet og klart, takket være flinke Kultursekken! Søndag bærer det til Spjelkavik, hvor vi skal spille på Klubbhuset for Spjelkavik videregående skole. Deretter er det Stranda og Storfjord Kulturhus som ligger for tur, der vi skal spille for elever ved Stranda vidaregåande skule. Og den nye teknikeren vår har faktisk gått på Stranda vgs! Det er stas! Stiftelsen Tryggere er også med for å holde ettersamtale med elever og lærere!

Uken på Sagene er fullbooket

Ti skoleklasser fra 10. trinn og videregående skoler i Oslo og Akershus har fått hver sin gratis forestilling og workshopsamtale i uke 39. Vi har også et antall individualsamtaler med fagperson innen vold og psykisk helse å gi bort til de som ønsker å benytte seg av det. Alt dette takket være Scheiblers Stiftelse, Bergesenstiftelsen, Salto Sagene og Sagene samfunnshus!

Dette er luksuriøse visninger, da vi kun spiller for ca 30 personer om gangen, i motsetning til 60 stk. som vi pleier. Grunnet stykkets natur og det sårbare temaet er det flott å ha muligheten til dette.

Vi har gjort plass til noen ekstra tilskuere per visning, om du ønsker et sete – ta kontakt!

Vil din klasse delta på voldforebyggende prosjekt?

NÅ KAN DIN KLASSE FÅ EN GRATIS VISNING

av «Jeg er bare Ida» med påfølgende samtaleworkshop holdt av fagperson innen vold og psykisk helse – helt kostnadsfritt.

Dette er et prosjekt som forebygger mobbing, vold og seksuelle krenkelser blant unge, for 10.klasse, VGS og oppover. Fagpersoner innen relevante yrkesgrupper og andre som har lyst er også velkomne da det er noen ledige plasser i tillegg til skoleklassene.

Det skjer på dagtid i uke 39 – 2015 på Sagene samfunnshus. Vi har 10 forestillinger og workshops å gi bort, og det eneste dere må stå for selv er transport t/r. Noen er allerede booket da det er førstemann til mølla og visningene fylles fortløpende.

FOR PÅMELDING kontakt oss på kompanilerkefalk@gmail.com med emnet: «IDA PÅ SAGENE»

Opplegget gis kostnadsfritt fordi det er støttet av Stiftelsen Scheibler, Bergesenstiftelsen, Salto Sagene og Sagene Samfunnshus. Arrangeres av Kompani Lerkefalk i samarbeide med Sagene Samfunnshus.

 

Støtte fra Stiftelsen Scheibler

Kompani Lerkefalk har fått midler fra Stiftelsen Scheibler til å vise «Jeg er bare Ida», med påfølgende workshopsamtale holdt av stiftelsen www.tryggere.no,Sagene samfunnshus i september i år! Tusen takk, Scheibler!

Opplegget skal holdes i uke 39 for skoleklasser i Oslo og omegn, samt allmennheten ellers. Interesserte bes henvende seg til kompanilerkefalk@gmail.com.

Prosjektet er også støttet av Salto Sagene og Sagene samfunnshus. Vi venter nå på å høre om vi får tilsagn fra de resterende støttespillere, slik at prosjektet kan gjennomføres i sin helhet. Og gleder i mellomtiden i påskesolen over muligheten av å til høsten kunne spre mer kunnskap om hva vold er og om hvordan man kan forebygge voldelig adferd i eget liv – gjennom kunst og tankevekkende samtale!

Evaluering og publikumstilbakemeldinger

Vi jobber med evaluering og rapportering av prosjektene.  Deriblant transkriberes tilbakemeldingene fra etilskuerne, og vi benytter sjansen til å dele noen flere… det er jo utrolig hyggelig lesning 🙂

 

Det var en sterkt forestilling med et klart og viktig budskap. Tror den traff alle i forskjellige grader. Mange kjenner vel seg litt igjen i krangler som går litt for langt. Kjente meg igjen i dårlig familieforhold, vold og hvordan det påvirker deg senere. VG1-elev

Jeg likte forestillingen. Den var rørende og den fikk en til å tenke. Hele konseptet var veldig interessant. Jeg anbefaler at andre burde se denne forestillingen! VG1-elev

Jeg synes det er bra at man tar opp disse temaene. Jeg lærte at de som blir utsatt for vold skjuler angsten sin. VG1-elev

Syntes det var en veldig bra forestilling. En oppvekker! Minte oss på at det er folk rundt oss som kan ha det helt forferdelig uten at vi vet det. Syntes også det var bra at vi på en måte fik et lite kurs etter forestillingen. Fikk også frem hvor fort ting kan gå galt i et forhold, men hvor lite som skal til for å snu på det. VG1-elev

Jeg synets at hun som spilte Ida fikk frem budskapet i stykket utrolig bra! Hun er en utrolig flink skuespiller. Jeg kjempet i mot tårene i- og etter stykket. Det var så kjent, og det ga et veldig stort inntrykk på meg. Tusen takk for den sterke og føelsesladde forestillingen! VG1-elev

Det var en bra forestilling. Lærte mye om vold og trakassering av jenter/kvinner. Forskjell på psykisk og fysisk vold. VG1-elev

Publikumsomtaler – Sagene

Noen av tilbakemedlingene på «Jeg er bare Ida» med påfølgende samtaleworkshop av Stiftelsen Tryggere – på Sagene Samfunnshus:


Jeg synes det var veldig bra. Jeg fikk sjokk av å høre om hvor mange som blir utsatt for vold, og at noen enkle handlinger kan være voldelige  uten at vi tenker over det. Jeg lærte mye om hvilke skader vold kan gjøre og hva du kan gjøre for å oppsøke hjelp eller hjelpe andre å oppsøke hjelp. 
10.klasse-elev

Etter forestillingen følte jeg meg helt nummen, sårbarheten fylte innsiden av kroppen og sansenes sensitivitet berører meg i en naken og avslørt verden! Tusen takk for en forestililng som berørte sjelen og som ga gjenklang i bunnen av mitt indre. Formidlingsevnen var imponerende, budskapet resonnerte. VG3-elev

Forestillingen traff meg veldig. Jeg har opplevd mye liknende, så det var som å se i et fotoalbum, det var tungt. Jeg måtte gråte litt etterpå, men det gikk greit. Jeg lærte mye og setter pris på en flott forestilling. 10.klasse-elev

Jeg syntes det var fint å få snakket om- og diskutert hva vold er. Det er helt sikkert noen i klassen som har opplevd vold og som syntes det var fint å høre andres meninger. 10.klasse-elev

Jeg synes forestillingen var utrolig bra, den bragte frem både følelser og tanker om temaene. Jeg synes det er viktig at vi ikke skjermes for slike temaer, men at vi er klare over at det skjer. 10.klasse-elev

Forestillingen var en emosjonell berg og dalbane. Jeg følte meg trist, håpefull og glad. 10.klasse-elev

 

Jeg er bare Ida

Uke 36 – Sagene Samfunnshus

Mandag 1. september rigger vi opp for gjenopptagelsesprøver av «Jeg er bare Ida» på Sagene Samfunnshus. Onsdag til fredag den uken har vi seks dagvisninger der, med påfølgende workshops holdt av www.tryggere.no. Det er skoleforestillinger, men vi har noen plasser per visning til andre interesserte. Om du vil se, send oss en mail på kompanilerkefalk @ gmail.com. Det er gratis og på dagtid. Følg turneen også på Facebook-sidene våre.

Turné høst 2014 & Hjelp til hjelp

I september skal Ida ut på Turné i Oslo, Akershus og Østfold! Nærmere bestemt på Sagene i Oslo, Ås kommune, Fredrikstad kommune, Halden kommune, Moss kommune og Sarpsborg kommune. Vi skal spille for rundt 52 skoleklasser til sammen på 10. trinn, videregående skolen og for aktuelle organisasjoner.

Dette er takket være Politidirektoratets satsning på tiltak mot mobbing, vold og seksuelle krenkelser blant unge. Ikke bare finansieres forestillingen, men også en 1,5 times samtaleworkshop med fagperson innen vold og psykisk helse fra Stiftelsen Tryggere, og også samtale ved behov med fagperson ukene i etterkant.


Kompani Lerkefalk/Ungdom og Vold har også begynt å samarbeide med Hjelp til Hjelp, og Ida vil ha med flyers fra dem på høstens turné. Informasjon om hvilke hjelpetilbud som finnes og hvilke som er i din kommune har Hjep til hjelp også her: http://www.hjelptilhjelp.no.

 

Scenekunstbruket

Jeg er bare Ida er nå på Scenekunstbrukets nettsider!

Og vi er fullt i gang med planleggingen av turnén for elever i Østfold og Akershus høsten 2014. Et voldsforesbyggende prosjekt støttet av Politidirektoratet. Derfor er forestillingene helt kostnadfrie for skolene.

Jeg er bare Ida på Scenekunstbrukets nettsider

Scenekunstbruket og Markedet for Scenekunst i Sandefjord 2014 !

Gladnyheter!

«Jeg er bare Ida» skal vises 23. april 2014 på Markedet for Scenekunst i Sandefjord !

Scenekunstbruket har også tatt forestillingen inn i sitt reportoir og er nå tilgjengelig gjennom Den kulturelle skolesekken!

I helgen er det gjenopptagelsesprøver siden det begynner å bli en stund siden vi spilte den sist i januar. Ski kommune støtter oss med lokale til prøvene og firmaet Murmester Janken Fensholt & Sønner støtter oss med varebil til å frakte scenografi og utstyr. Tusen takk !!

Vi gleder oss til å dra til Sandefjord !

Bilder fra forestilling

 Jeg er bare Ida - Foto Kristin Aafløy OpdanJeg er bare Ida - Foto Kristin Aafløy Opdan

Vi har nå spilt 11 forestillinger og har kun én igjen på denne ukesturnéen…. Tusen takk for alle flotte tilbakemeldinger. Etterhvert skal vi få lagt ut noen kommentarer fra elever og lærere på sidene våre.

 

I morgen bærer det til Bjørnholt videregående skole. Vi gleder oss, og er litt vedmodige… Men det er snakk om nye turnérunder, så det er spennende :)

 

Åpen prøve

manus jeg er bare idaEn hektisk og produktiv uke er over.. Vi har i denne uken:

 • Mottat det nye manuset
 • Blokket stykket (satt gangen i skuespillerens forflytning på scenen)
 • Hatt teknisk prøve ( satt lys og lyd-cues/når skal hva skje av lys og lyd-endringer)
 • Gjort regi og koreografi innimellom slagene,
 • Rigget opp og ned
 • Hatt møter av alle slag
 • Og ikke minst avsluttet med en åpen prøve der det var fagpersoner fra Team Lavterskel utviklingsfremmede samtaler Bup Oslo Syd – Oslo Universitetssykehus, Oslo Krisesenter, Oslo Krisesenters selvhjelpsgruppe samt dramatiker og kunstnerkoleger.

Tusen takk for flott innsats!!

God jul og godt nytt år til alle og en hver!

Midt i produksjon

plakatDet går fremover…! Da har vår flotte dramatiker Cecilie Lundsholt kommet inn og ferdigstilt manuset. Lyddesigner, lysdesigner og tekniker har rigget og fixet, prosjektleder har booket inn turnéen og blokkingen på gulvet er i gang. 2,5 uker igjen av  prøvetiden før premiére 17.01.14!

Forestillingene er ved Soria Moria Kulturslott på Torshov

Fredag 17.01.14 kl.13.00 og 19.00

Lørdag 18.01.14 kl.15.00 og 19.00

Billetter bookes via info@lerkefalk.no. Det er gratis entré da disse er betalt av Extrastiftelsen.

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • email
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter
 • YahooMyWeb