Hjelpetjenester

Det kan tenkes at du som familiemedlem, nabo, venn eller kollega mistenker at noen utsettes for vold og trusler. Ring politiet eller barnevernet og få råd og veiledning om hva du kan gjøre videre.

 

 

Ring politiet 02800,

så blir du satt over til ditt lokale politikontor.

 

Alarmtelefonen for barn og unge, tlf: 116111

Alarmtelefonen er åpen fra 15.00 tl 08.00 hver ukedag og hele døget i helgene. Det er gratis å ringe og du kan være anonym. TLF: 116111 (fra utlandet 0047 95 41 17 55, SMS 41716111.

 

Helsesøster/rådgiver/sosiallærer

Ved ungdoms- og videregående skoler er det skolehelsetjeneste, sosiallærere og rådgivere som du kan snakke med. De kan også hjelpe deg med å ta kontakt med andre hjelpeinstanser.

 

Våre samarbeidspartnere Oslo Krisesenter, Reform og Voksne for barn har også telefonnumre man kan ringe om man vil ha noen å snakke med eller har spørsmål:

 

OSLO KRISESENTER

DØGNÅPEN TLF:      (+47) 22 48 03 80

EMAIL: Obs: Skriver du e-post vil det ta 1-2 virkedager før du får svar. postmaster@oslokrisesenter.no /mann@oslokrisesenter.no 

NETTSIDE: www.oslokrisesenter.no/Trenger_du_hjelp

 

REFORM

Kontaktperson Bjørn Løvland

TLF.: 91761562.

Klasser og grupper kan også ta kontakt her for informasjon om «Tryggere kjæresteforhold». Temaer som inngår her er:

– Sunne verdier i kjæresteforhold som respekt og gjensidighet

– Kjærlighet og sjalusi

– Hva er vold og seksuelle krenkelser?

– Hvem kan hjelpe de som har opplevd dette?

 

VOKSNE FOR BARN

Voksne for Barn har et tiltak for ungdom som heter Ungt Nettverk med kontaktinfo: Gro tlf 45 20 18 59 eller gro.kristiansen@vfb.no

Bekymringstjenesten: 810 03 940 (hverdager kl. 09.30-14.30)

Eller skriftlig (når som helst). (Link på www.bekymring.no)

 

 

Oversikt over flere gode hjelpetjenester

Her er et knippe gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse.

Noen å snakke med

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

De fleste barn har det godt, med god familie og et hjem. Men noen barn opplever omsorgssvikt, overgrep og vold. Kjenner du noen som lever under slike forhold? Eller lever du selv under slike forhold? Ring Alarmtelefonen, de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil! Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15.00 og 08.00.

Røde kors-telefonen 800 333 21

Denne hjelpetelefonen er gratis å ringe (både fra mobil og fasttelefon) og er åpen kl 14-20 mandag-fredag hele året. Du er helt anonym, og det vises ikke på telefonregningen at du har ringt. De som svarer deg på mail, telefon og chat er frivillige i Røde Kors, med god opplæring i å lytte, snakke og støtte barn og ungdom. De har taushetsplikt og er anonyme akkurat som deg. På nettstedet korspahalsen.no kan du også stille spørsmål på e-post eller chatte (torsdag 17-20) med Røde kors’ svarere.

Kirkens SOS

Kirkens SOS tilbyr et lyttende medmenneske for mennesker i krise via krisetelefonen 815 33 300, teksttelefonen for døve 55 32 56 97, Grønn linje for Forsvartes personell og via SOS-meldinger på denne nettsiden.

Helsesøster/helsestasjon for ungdom

Snakk med helsesøster! Helsesøster treffer du på skolen din eller ved helsestasjon for ungdom. .

 

Kropp, helse og seksualitet

SUSS

Senter for ungdomshelse, samliv og seksualitet (SUSS) er spesialister på sex og samliv. På suss.no kan du får svar på spørsmål om ungdomshelse, sex og samliv – enten på sikker e-spot, på telefonnummer 800 33 866 hver eneste dag mellom 15 og 20 eller på SMS til 2026.

Klara Klok

Klara Klok svarer på spørsmål om seksualitet, kropp, helse, graviditet, familieforhold eller overgrep? På klara-klok.no kan du anonymt stille spørsmål og få svar innen det meste. Du kan også lese andres spørsmål. De har helsesøstre, leger, psykologer, jordmødre, tannlege, fysioterapeut, prest, ruskonsulent og familieterapeuter. Du får svar innen en uke.

De har også oversikt over hvilke hjelpetjenester som finnes DER DU BOR.

PilerLes mer om kropp og helse og sex og samliv her på ung.no.

 

Seksuelle overgrep

Incesttelefonen

Incesttelefonen 800 57 000 er alltid åpen. Dette er en landsdekkende telefon for incestutsatte og betjenes/driftes av Incestsenteret i Vestfold.

Voldtektsmottak

Har du vært utsatt for voldtekt eller et annet seksuelt overgrep? Kontakt voldtekstmottaket nærmest deg. For en oversikt, se www.dixi.no .

DIXI

DIXI er et ressurssenteret for voldtatte. Telefon dit er 22 44 40 50, Mobil: 930 58 070. De kan enten hjelpe deg direkte eller gi deg god hjelp med å komme deg videre.

Andre

  • Tipstelefonen for seksuelle overgrep mot barn: 800 80 018. Telefonen drives av politiet og du kan være anonym.
  • Stiftelsen Fellesskap mot seksuelle overgrep (FMSO) er en paraplyorganisasjon for 16 sentre mot incest og seksuelle overgrep. Du kan ringe den døgnåpne og landsdekkende hjelpetelefonen deres på 800 57000
  • Støttesenter mot Incest (SMI) er en privat selvhjelpsorganisasjon som drives og ledes av kvinner som har vært utsatt for incest og mødre til incestutsatte barn. Tel: 23 31 46 50 / postmaster@sentermotincest.no. Se hjemmesiden for telefontider. Alle spørsmål du sender inn til SMI vil bli besvart personlig pr. mail og de har taushetsplikt.
  • Incestsenter for gutter (IFM) har telefonnummer 22 42 42 02 (Oslo) og 33 31 87 50 (Tønsberg).
  • Krise- og rådgivningstelefonen for gutter og menn / Mannstelefonen har telefonnummer 22 34 09 60. Krise- og rådgivningstelefonen for gutter og menn.

PilerLes mer om seksuelle overgrep her på ung.no.

 

Psykisk helse

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15.00 og 08.00.

Mental helses hjelpetelefon

Alle som vil snakke eller skrive om livets utfordringer kan ta kontakt med Hjelpetelefonen . Dette er et døgnåpent tilbud der man kan snakke om enklere eller vanskeligere tema. Det er gratis å ringe 116 123

Tjenesten består også av to nettjenester, sidetmedord.no og kameratstøtte.no

Barneombudet

Ønsker du personlig veiledning i forhold til barne- og ungdomspsykiatri, barnevern eller skilsmisse, kan du kontakte Barneombudet (dagtid) på telefon 22 99 39 50.

PilerLes mer om psykisk helse her på ung.no.

 

Mobbing

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15.00 og 08.00.

Røde kors-telefonen

Det kan hjelpe å snakke med noen. Ring Røde Kors-telefonen for barn og ungdom. Der treffer du frivillige som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Tlf: 800 33 321. Det er åpent hver mandag til fredag kl 14.00 ? 20.00.

PilerLes mer om mobbing her på ung.no.

 

Problemer hjemme

Alarmtelefonen for barn og unge 116 111

Ring Alarmtelefonen hvis du trenger noen å snakke med. Erfarne vakter tar telefonen hver dag mellom 15.00 og 08.00.

Familiekontor

Snakk med noen du stoler på om det. Helsesøster er en du kan prate med om dette, eller du kan ta kontakt med et familiekontor der du bor for å be om å få en prat med dem. De jobber for at situasjonen hjemme skal bli bedre. Oversikt over familiekontorene finner du på bufetat.no. Er det skikkelig trøblete hjemme, kan du også få hjelp hos barnevernet der du bor.

PilerLes mer om problemer hjemme her på ung.no.

 

Tvangsekteskap

ung.no

www.ung.no/oss kan du stille spørsmål om tvangsekteskap. Du er anonym og får personlige svar og råd fra fagpersoner på området.

Røde Kors-telefonen om tvangsekteskap

Denne tjenesten har telefonnummer 815 55 201, og drives i regi av Oslo Røde Kors Internasjonale Senter (ORKIS). Telefonen er åpen mandag til fredag mellom 9 og 16. E-post: info.tvangsekteskap@redcross.no.

PilerLes mer om tvangsekteskap her på ung.no.

 

Kriminalitet

Konfliktrådet

Megling i konfliktråd er en mulighet for deg som er involvert i en konflikt eller et straffbart forhold. Det er gratis, og dersom saken din løses her vil den ikke bli registrert på den ordinære politiattesten. Les mer på konfliktraadet.no og finn ditt konfliktråd.

ung.no/lovbrudd

Sjekk hva konsekvensen kan bli av forskjellige tilfeller av lovbrudd – og se hvem som eventuelt kan hjelpe deg. Les mer på ung.no/lovbrudd.

Piler Les mer om kriminalitet her på ung.no.

 

Konfliktløsning

Konfliktrådet

Megling i konfliktråd er en mulighet for deg som er involvert i en konflikt eller et straffbart forhold. Det er gratis, og dersom saken din løses her vil den ikke bli registrert på den ordinære politiattesten. Les mer på konfliktraadet.no og finn ditt konfliktråd.

PilerLes mer om konfliktløsning her på ung.no.

 

Rus / tobakk

Rustelefonen

RUStelefonen har en anonym spørretjeneste hvor du kan stille spørsmål om rus hele døgnet. Svarene blir deretter lagt ut hjemmesiden. Der kan du også ringe 08588 eller sende sms anonymt.


Informasjonen er hentet fra ung.no/hjelp

Har du funnet feil eller kjenner du til tilbud du mener er utelatt, send gjerne en e-post til redaksjonen i ung.no og tips om andre gode svartjenester.

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YahooMyWeb