Om oss

 

 

 

 

 

Kompani Lerkefalk er et teaterkompani basert i Akershus/Oslo etablert i 2010 med Thale Tornes som kunstnerisk og daglig leder. Kompaniet inviterer inn profesjonelle kunstnerne til de ulike prosjektene og samarbeider bl.a. med organisasjoner, fagfolk, dramatikere og forfattere.

Kompani Lerkefalk produserer samfunnsaktuell scenekunst, ofte i skjæringspunktet mellom dans og teater, med mål om å øke innsikt i et bestemt tema gjennom kunstneriske verktøy. Arv og miljø, hvordan dette påvirker oss som menneske og hva man eventuelt kan gjøre for å bryte med det, er en rød tråd i våre produksjoner. Kompaniet bruker sceniske virkemidler for å kapsle publikummet inn handlingen på scenen slik at de opplever å delvis selv ta del i situasjonene som oppstår.

Lik oss på Facebook

 

Følgende medvirkende har tidligere jobbet for eller jobber for Kompani Lerkefalk:

 

Skuespiller og produsent Thale Tornes

Foto: Erika Hebbert

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thale er kunstnerisk leder/produsent for kompaniet og medvirket som skuespiller i både «TEKSHEK», «Jeg er bare Ida», Dyypdykk Belgia/Norge» og «Ønskeskogen»

Thale er utdannet skuespiller ved Rose Bruford i London (05′). Siden har hun jobbet for institusjonsteatret i Norge og England, frie grupper og i sitt eget kompani. Heribandt: Teatret Vårt, Barneteatret vårt, Haugesund teater, Musikkteatret Saum, Røde rom m.fl.  Hun har erfaring fra teater og film, og har spilt i produksjoner innenfor det klassiske og det eksprementelle. Hun har også lang erfaring med Chubbuck-teknikken, lang dansererfaring, samtutdannelse innen sang (CVI) og projektledelse. For å se hva hun er aktuell med, besøk  www.thaletornes.no

 

Koreograf og prosjektleder Katja Henriksen Schia

Katja var koreograf for «Jeg er bare Ida» og prosjekteder i «Ønskeskogen»

Katja Henriksen Schia er utdannet ved Spin-off og Khio (BA samtidsdans) og HIOA BA (Fysioterapi 1.år). Katja er basert i Oslo har sitt virke som utøver, koreograf, illustratør og pedagog.

Min skapende-praksis består i grove trekk av å improvisere med kroppen, tegne, skrive tekst og å skape liv i døde gjenstander (stoffstykker, planker, boblejakker etc.) Jeg forsker i forståelsen mellom bevegelsen, mennesket, illustrasjonen og formen.

Katja har jobbet som utøver for b.la Spitfire Company, Ingvild Isaksen, Ingeleiv Berstad, Diserud/Lindgren, Katrine Kirsebom, Hanna Mjåvatn og Kompani Haugesund. Hun utvikler sitt eget arbeide i ulike kollektiver med dansekunstnere, og kunstnere fra andre felt, b.la Biong/Schia prod.

Katja har tatt etterutdanning i D.Y.P. yoga, og underviser fast. DYP yoga engasjerer kropp og sinn 100 % ved handling, for så å forstå hvordan gi slipp, på en effektiv måte. En kraftfull praksis som utvikler menneskets struktur, tilstedeværelse og integritet.

https://www.katjaschia.com/

 

Skuespiler, klovn, regissør og manusforfatter

Katja Brita Lindeberg

Foto: Endre Forbord

Katja er skuespiller i «Ønskeskogen»

Katja Brita Lindeberg jobber som regissør, manusforfatter og skuespiller. Katja studerte teaterklovn hos den kanadiske klovnepedagogen Sue Morrison før hun tok sin mastergrad i fysisk komedie ved Stockholm Dramatiska högskola i 2011.

Lindeberg har produsert en rekke forestillinger de siste årene med utgangspunkt i teaterklovnen og har etablert seg som en av de ledende scenekunstnerne i Norge innenfor denne kunstformen. Katja ble tildelt Statens kunstnerstipend for perioden 2013 – 2015 og var i 2016 Fylkeskunstner i Sør Trøndelag fylke.

Katja jobber også som sykehusklovn ved St Olavs Hospital i Trondheim, som klovn for bistandsorganisasjonen Clowner utan gränser (CUG jobber i kriserammede områder i verden for å spre håp og glede til barn), teaterpedagog og frilansende skuespiller.

Fotograf bilde: Endre Forbord

 

Scenograf Milla Wexels Riser 

Milla lagde scenografien til «Ønskeskogen»

Camilla Wexels Riser er billedkunstner og scenograf som arbeider med stedspesifikke installasjon, maleri, scenografi og kostyme. Siden 2008 har hun hatt base i Fredrikstad hvor hun har verksted på Hydrogenfabrikken. Wexels Riser arbeider prosessorientert i videste forstand og praktiserer dette som en egen måte å utvikle og forme materiale til ulike produksjoner. I utforming av scenografier, benytter hun  gjerne gjenbruks materialer og bygger scenografien opp parallelt som forestillingen utformes i samarbeid utøvere, regissør og/eller korreograf.

Wexels Risers omfattende stedsspesifikke installasjoner utarbeides ofte i tett samarbeid med James Moore og utvalgte lydkunstnere. Installasjonene er teatrale settinger bygget rundt temaer som er inspirert av de forskjellige utvalgte sites/ åsted, hvorpå publikum inviteres inn i installasjonene. All slags naturmaterialer, funnede objekter, soundscapes, lys, mytologi og symbolisme er integrerte fragmenter som danner et løst relatert hele.

Wexels Riser er medlem av Norske Billedkunstnere, Østfold Bildende kunstnere og Norske Scenografer.

CWR har en bachelor fra Norwegian Academy of Figure Theater  (1994), ( nå Scenekunst Akademiet) samt en post-graduate studie fra NAFT og DAMU i Prag, Tsjekkia. (1996) . Studerte også ved Oslo-Tegne og Male Skole i 1986-87.

Wexels Riser har motatt flere stipend fra Norsk Kulturråd og er innkjøpt av Fredrikstad Kommune samt mottaker av Fredrikstad Kommunes Kunstnerstipend i 2012 og 2013 .

 

Komponist, Åse Ava Fredheim

Komponist «Ønskeskogen»

Åse Ava Fredheim (f. 1987) er låtskriver, artist, komponist og produsent. Hun driver Komlava Sound med studio på Alexander Kiellands plass. Hennes bandprosjekt Ava Freddy utgav albumet «Appily Ever After» i februar 2017. I tillegg utgjør hun den ene halvparten av duoen Heim, sist aktuell med EP’n «Diamonds». Fredheim har siden 2012 vært involvert som komponist og utøver i en rekke danseforestillinger av moderne art, og hun har også gjort soundtrack til film. Prosjekter hun har komponert musikk til er blant andre danseforestillingene «Fall» (2017) i forbindelse med Munchmuseet i bevegelse, «Oxytrain» (2016) som ble vist på Tou Scene i Stavanger, «Parallell» (2015) på Scenehuset i Oslo og kunstfilmen «Spindelvev» (2014) som fikk seniorprisen ved Sogndal filmfestival. I 2014 ble hun tildelt prisen Årets gullspire av Kristiania Høyskole (den gang Norges Kreative Fagskole) for musikken til danseforestillingen «What a Difference a Day Made», hvor Martine Hammervold-Austinat hadde koreografi.

Regissør, Elisabet Topp

Regissør «Ønskeskogen»

Elisabet Topp er regissør og skuespiller. Etter endt utdanning fra Rose Bruford College of Theatre and Performance i London i 2003, har hun jobbet som frilanser i hele Europa. Siden 2007 har hun vært tilknyttet Teater NIE (New International Encounter) som skuespiller i ti produksjoner. I Norge har hun vært på Riksteatret, Teater Innlandet, Figurteatret i Nordland, Teatret Vårt og Scenekunst Østfold. Hun driver også ERLER kompani.

 

 

Regissør Linn Meyer Kongshavn

Linn regisserte «Jeg er bare Ida»

Linn er utdannet ved Rose Bruford College i London (04′). Hun er med-grunnlegger av teaterkompaniet Oslo TeaterEnsemble, som har produsert forestillingene Navlekort, Verk, Man ler så vilt og Snill. Hun har en bred yrkeserfaring som regissør, kunstnerisk leder og underviser. Et utvalg av andre produksjoner er: Bach for barn, Fargane i taket, Silver, Antigone, Black Bird, Den glade enke, Bikubesong, Fremmed kvinne, En midtsommernatts drøm, og hun har blant annet jobbet ved Haugesund teater, Det norske teatret, Soria under Moria teater. www.osloteaterensemble.no

 

Musiker Thomas Meyer Kongshavn

Thomas var lyd-designer for «Jeg er bare Ida»

Han er songwriter og gitarist i bandet Something Sally. Something Sally slapp sin første plate i 2008, der de blant annet samarbeidet med Joss Stone. Siden 2010 har han vært musikalsk leder for Karpe Diem. Sammen med Kjetil Røst Nilsen er han også en del av låtskriver- og produsentteamet Brightlights som blant annet har hatt hiten Rush med EMI-artisten Frida Amundsen. Thomas har erfraing fra flere teaterprosjekt og undervisning.

 

Scenograf og kunstner Bernhard Østebø
Bernhard Østebø

Bernhard utviklet scenografien for «Jeg er bare Ida»

Bernhard Østebø er billedkunstner med hovedvekt på permanente og temporære kunstprosjekter i det offentlige rom, mange av dem rettet mot barn og unge. Dessuten multimedia- og installasjonskunst. I tillegg til egen kunstpraksis har han i flere år arbeidet på andre fronter knyttet til kunsten, fra det praktiske til det prinsipielle og teoretiske. I tillegg til utallige andre kunstprosjekter innenfor ulike felt har Bernhard blant annet designet scenografien for Helter på Haugesund teater. http://www.bern-art.no/

Lysdesigner Martin Myrvold
Martin er lysdesigner for «Jeg er bare Ida» og «Ønskeskogen»
Martin Myrvold er utdannet lysdesigner ved Rose Bruford College i London. Han har siden 2005 vært lysdesigner i teater, konsert og dansefeltet i Norge. Utvalg av siste produksjoner er: «Helikopter» – Nationaltheatret, «Me Too» – Ryg Helgebostad/Rueslåtten og «Tre Søstre» – Nordland Teater.

 

Lydtekniker Kristjan Belgau

Kristjan Belagu

Kristjan var tekniker under flere perioder for «Jeg er bare Ida»

Kristjan har over 10 års erfaring som teaterteknikker og har jobbet som lysmester, lysdesigner og scenetekniker. Han har vært ansatt på Riksteatret og Oslo Nye Teater og jobbet for diverse frie grupper.

 

Prosjektleder og skuespiller Hanna Kavli Lund

Hanna Kavli Lund

Hanna var prosjektleder for «Jeg er bare Ida»

 

Dramaturg Halldis Hoaas

Halldis arbeider med tekstbasert teater, dans, opera, musikk- og figurteater.  Hun har tidligere vært ansatt på Det Norske Teatret i over 20 år, vært sjefsdramaturg på The Los Angeles Theatre Center, dramaturg/kunstnerisk ansvarlig for Ibsenfestivalen og kunstnerisk leder for Den Olympiske Kulturfestival/LOOC. I senere tid har hun jobbet ved flere av de norske institusjonsteatrene med profilerte regissører. I perioden 2003-2005 var Hoaas dekan på Statens Teaterhøgskole, mens hun i 2005 og 2006 var prosjektleder for den planlagte Dramatikerutdanningen ved KhiO. Halldis ble nominert til Heddaprisen 1999.

 

Kostymedesigner Anne Arrestad

Anne var kostymedesigner i «Jeg er bare Ida»

 

Håndtverker og scenearbeider Erland Røed

 

Skuespiller Wilhelm Støylen

Wilhelm Støylen

Wilhelm deltok som skuespiller i «TEKSHEK»
Frå Sunnmøre, har ein Postgraduate Diploma i Acting fra Manchester Metropolitan University og ein  Bachelor of Arts fra Royal Scottish Academy of Music and Drama. Han har gått i lære hos Song of the goat theatre i Polen og blant anna vore på ekspedisjon til Hellas. Han har trena og/eller jobba med Double Edge Theatre (MA, USA), Odin Teatret (DK), Institut for Scenkonst (Sverige), Artus (Ungarn), Gardzienice (Polen), Song of the goat theatre (Polen), Traslapo Teatro (Mexico), The Working Party (Scotland), Hopballehus (Int.), Teater Grimsborken (Noreg), Riksteatret og var programleiar i NRK Super 2009 – 2011.

Skuespiller Hanne-Marte Sørlie

Hanne-Marte Sørlie

Hanne-Marte deltok som skuespiller i «TEKSHEK»

Hanne-Marte fra Nittedal er utdannet ved Bårdar akademiet`s musikalartistlinje og Rose Bruford Colle i London (06’). Hun har hatt ledende roller i spillefilmen Dunderland og i Roquine. Hun har medvirket i Snill, Trylledrikken og Veslejinta ved Soria under Moria teater blant annet under regi av regi av Linn Meyer Kongshavn og Morten Joachim. Høsten 2013 er hun å se på Akershus teater i Det ble en jente.

 

Scenograf og industridesigner Ander Lilleby

 

Lydkunstner og -designer Ulf AS Holbrook

 

Lysdesigner Cecilie Engseth Graven

Cecilie jobber ved Dansens hus og har ved siden av tatt flere oppdrag for frigrupper.

 

Kostymedesigner og skuespiller  Sølje Bergmann

Sølje er skuespiller med flere bein å stå på. Blant annet har hun designet og sydd kostymer for flere frigrupper, blant annet for Ruffen, Snill, Rødhette og Frøken såpeboble ved Soria under Moria teater. Og ikke minst for Kompani Lerkefalks TEKSHEK.

 

 

Share and Enjoy: These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • email
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • YahooMyWeb